• Денес е: вторник, февруари 20, 2018

Gentlewoman сте кога…

Country Life Magazine ќе ви каже што значи да се биде модерна Gentlewoman, а и нас добро би ни дошло да имаме поголем број на жени од овој редок вид во изумирање. Затоа, читајте внимателно.

7d82b3a6056c2e695e48b3924d0d7178

Помага на тотални странци околу тешките ќеси или багажот.

Заддржува врата на друга жена.

Не постира/твита се што ќе и дојде на памет.

Поседува барем еден убиствен црн фустан.

Не го прекинува разговорот на својот соговорник.

Способна е да направи вечера со она што останало во фрижидерот.

Не носи халахопки или хеланки во јаки бои.

Редовно се јавува на пријателките без некоја посебна причина.

Знае како на љубезен начин да ја врати порцијата во ресторант.

Има цврст и сугурен стисок на раката при ракување.

Ниту доцни, ниту стигнува прерано. Секогаш и секаде се појавува на време.

Не јаде на биро.

Не прашува „Што работиш?“, туку „Во што си навлезен во моментот“?

9c408303ce536bd51b7e53c13f9ce30d e6c8cbe6728c5be4f4b25c8d2091d14d 198baef6333d71dd5fad2bdaf8fb8c03

Внесува свој креативен момент при организација на забава.

Флертува…и со жени.

Кога им чита книга на деца, го прилагоува својот глас на ликовите кои ги имитира.

Не се прејадува.

Учтиво прима комплимент и кажува: „Благодарам“

Танцува. Па макар тоа да го прави на погрешниот начин.

Пие виски.

Знае кога да ја напушти забавата.

Знае кога не треба да ја напушти забавата.

Љубезна е со волонтерите на работа.

Се нарекува себе си феминистка.

Знае да оддржи говор.

Не го разбира Snapchat, а и не и гајле за тоа.

Порачува пудинг за десерт.

Следи актуелни настани, чита неделни магазини.

Ad
big banner