• Денес е: петок, март 23, 2018
.

Што правел Силвестер Сталоне пред “Роки”?

Познатиот боди билдер од малите екрани е во суштина уметник – сликар кој своите дела ги продава дури и за неколку илјади долари!

Тешко е да си претставиме дека храбриот и снажниот Силвестер Сталоне кој често го гледаме во акционите филмови, во суштина е нежна душа која ужива да слика со водени бои, а најомилени мотиви му се цвеќињата (?!?).

Stalone_1

Реалноста е дека Силвестер сликал уште пред да постои Роки. Сената на неговите дела секако пораснаа паралелно со неговата слава, а се предвидува дека и како минуваат годините цените ќе продолжат да растат.

‘Се надевам дека ќе ви се допаднат моите слики. Освен семејството, најмногу на светот ја сакам уметноста и да можев целиот живот че го посветев на вајарството и сликарството’, признава 67-годишниот Сталоне на отворената изложба на неговите слики во апстрактен стил, одржана во Рускиот музеј во Санкт Петерсбург.

Ad
big banner