• Денес е: петок, март 23, 2018

Проѕирни чевли

Проѕирни торби, мантили и чадори се веќе вообичаени на модната сцена, но сега на нив им се придружуваат и проѕирните чевли. При тоа не мислиме на проѕирни потпетици, туку целосно проѕирни чевли направени воглавно од пластика или гума. Гумените балетанки и сандали за плажа веќе се носат неколку години. Тој моден тренд се модифицира во чевли од провидна гума.

Она што дизајнерите сакаат го презентираат е чевла налик на онаа од приказната за Пепелашка, која ќе изгледа како да е од стакло. Свесни дека стаклото никако не е можно да се прилагоди за носење, употребиле други материјали кои резултираат со сличен изглед. Фино обработената гума изгледа е одлична замена.

Чевелот на Пепелашка

sandala1

Во комбинација со тренди неонско жолтата бојаsandala2

Елегантни црни сандалиsandala3

Со боцкиsandala4

Со додаток на весели бои и шариsandala5

За секакви летни комбинацииsandala6

Старки – за боса нога или со интересни чорапчињаstarka

Додека ова транспарентно лудило ги обзема многу од дизајнерите, останатите проѕирните чевли ги етикетираат како модна катастрофа. Како и секогаш вкусовите се различни..

Ако и вие се одличите за вакви чевли, задолжително претходно уверете се дека стапалата ви се негувани и уредни, бидејќи овие чевли не кријат никаков недостаток!

Ad
big banner