• Денес е: петок, март 23, 2018

Првите чевлички за Вашето дете

Кога треба да се купат и какви да бидат? Советите на докторите се следни:

Ако детето оди на целото стапало, тогаш чевличките и  не се потребни. Ако оди пак на прсти, тогаш треба да му купите длабоки чевлички или сандали со тврд ѓон за да се осигура контакт на целиот табан со подлогата.

Но, со оглед на тоа дека детето треба да оди и во отворени простории, добро е да се купат чевлички кои се доволно длабоки за да скочниот зглоб има потпора и не се “бутка” навнатре. Влошки во прво време не се потребни.

Ознаки: ,
Ad
big banner