• Денес е: петок, март 23, 2018

Почеток на крајот на долгите врски

Понекогаш е тешко да разберете дека сте несреќни во врската, особено ако е долгогодишна. Некогаш сигурноста, стабилноста и навиката се замена за среќата, а кога ќе ви текне дека сте се нашле во таква ситуација може да е предоцна. Секоја врска е различна, но има индикатори за “бајатост” на врските. Ова се 7 индикатори дека во вашата среќна врска сте изгледа несреќни.

1. Страв од обврски

Моментот кога ќе се соочите со фактот дека не сте среќни во врската е секогаш тежок. Уште потешко е кога тоа ќе треба да се сподели со партнерот. Дали сте се почувствувале дека неможете да замислите да сте врзани вечно со партнерот или дека се плашите од тоа? Зар не сметате дека сте совршени еден за друг? Си замислувате ли постојано како би било ако раскниете? Е ова е нешто што не смеете да го игнорирате. Ако е се во ред вака не смее да се чувствувате. Треба да сакате вистински да сте со него до крајот на животот.

2. Потискување на “своето јас”

Дали се откривате себе си во целост пред партнерот? Сметате ли дека можете да бидете свои кога сте со него? Ако одговорот е негативен, зошто сте со него? Во секоја врска, љубовната или пријателската, ако се работи за личност која сакате да ја задржите во животот, треба да можете да го покажете своето јас.

10

Со партнерот со кој сте во долгогодишна врска треба да сте сосема искрени и треба да се “читате” како отворени книги.

3. Многу “њушкате”

Додека на прв поглед се чини дека сте можеби љубоморна или сомничава, најверојатно тоа го правите за да најдете некоја ситница која на вас ќе ви биде повод за раскинување. Ако понекогаш сте среќна во врската, а поголемиот дел од времето не сте и навистина сакате да прекинете, често е тешко да се решите на тој чекор. Токму “њушкањето” го гледате како потенцијален спас и момент кој ќе ја прелее чашата и ќе доведе до дефинитивен прекин на врската.

4. Константна депресија

Депресијата стана секојдневие во вашиот живот, особено кога е во прашање вашата врска. Кога размислувате за вашиот партнер, навистина сте депресивни и не сакате така да ви помине животот. Е да, и ова е показател дека треба да се стави крај!

5. Секојдневно замислувате живот без вашиот партнер

Оној момент кога ќе почнете пречесто да си замислувате каков би ви бил животот без вашиот партнер е почеток на крајот. Размислувате ли често како раскинувате со вашиот партнер, или како ве снемува и никогаш не се враќате?11

Иако сте потајно свесни дека врската е осудена на пропаст, сепак ја сакате таа личност со која сте поминале неколку години, и не сакате да ја повредите. Но, токму заради таа љубов мора да му ја кажете вистината. Ако можете да си го замислите животот без него, зошто сте суште со него?

6. Ја криете врската од другите

Дали вашето семејство знае дека сте со некој? А пријателите? Тоа се луѓе кои се константа во вашиот живот, а ако од нив ја прикривате врската зошто воопшто сте во неа? Зошто ја криете? Одговорите на тие прашања ќе ви помогнат да дојдете до одговорот на прашањето дали навистина ја сакате врската во која сте?

7. Замерки за партнерот

Ако досега не се пронајдовте во ниеден од споменатите индикатори, можеби овој ќе ве просветли! Му замерувате на партнерот за нешто постојано и често се нервирате од неговите постапки, ви пречи се освен неговото постоење (а понекогаш и тоа). Запрашајте се зошто сте со него. Нетрпението често се појавува во врските каде еден или двајцата партнери се несреќни.

Сега кога ги знаете показателите бидете внимателни. Ако ги препознаете во вашата врска дали ќе ја прекинете?

Ad
big banner