• Денес е: вторник, февруари 20, 2018

Популарноста на жолтиот чај е на сцена

После зелениот чај, моментално е многу популарен и жолтиот чај. Знаете ли зошто?

Жолт чај, иако посебе, доста е поврзан со зелениот чај бидејќи се работи за истата билка “Camelia sinensis”.  Се бере порано и затоа се смета дека содржи повеќе антиоксиданси кои се губат со текот на зреењето. Иако е добар за здравјето, најпознат е како средство за губење на килограми, па заради тоа многумина редовно го пијат.

Тајната на овој напиток е во ензимите со кои изобилува, кои стимулираат оксидација на мастите или согорување на вишокот масни ткива и го зголемува трошењето на енергија. Некои тврдат дека пиењето на овој чај во комбинација со правилна и умерена исхрана може да се ослабе и до 5 килограми за еден месец.

Во нормални количини делува на здрвјето на срцето и крвотокот и го нормализира присокот.

Ad
big banner