• Денес е: петок, март 23, 2018

Невестински фустани од филмските платна

Романтичните филмови со венчавки кај повеќето жени ја предизвикуваат фантазијата и ги поттикнуваат да размислуваат за сопствената венчавка. Особено за дизајнот на невестинскиот фустан. Прекрасните креации составени од стотина метри бел материјал или пак едноставните фустани кои маѓепсуваат со својата едноставност – се најчесто споменуваниот дел од приказната за една венчавка.

Ви претставуваме некои од најубавите филмски венчаници кои се нашле и во комерцијална продажба.

1. Kristen Stewart – Twilight saga

Планетарно популарната љубовна приказна помеѓу вампирот и обичната смртничка, прави златно се што ќе допре. Венчаницата на Bella, вредна 35.000 долари со потписот на Carolina Herrera (на која работеле четири шивачки цели шест месеци), е работена според пропорциите на актерката и исклучително за потребите на филмот.

Очекуваното воодушевување од поширокиот аудиториум го искористил дизајнерот Alfred Angel кој својата копија вредна 799 долари успеал молскавично да ја распродаде.

2. Sarah Jessica Parker – Sex and the city

Потребна беше филмсак верзија на популарната серија за Царрие конечно да се одлучи да се појави во венчаница и тоа какошто и прилега на една триесетгодишна девојка, впечатлива креација на неповторливата Vivienne Westwood.

По филмската верзија на култната серија, на on-line продавницата на линијата Net a porte сепојавила иста таква венчаница, но во пократок облик, која е распородадена во рекордно време за цена од 9875 долари.

3. Sasha Barrese – Hangover

Дизајнерката Amsale Aberra завршила одлична работа со дизајнирањето на венчалниот фустана на Tracy во популарната холивудска комедија.

Идентична венчаница се продавала по цена од 3750 долари во склоп на нејзиниот бренд  Amsale, а денес може да се порача слична верзија додека оригиналниот модел повеќе не може да се најде во продажба.

4. Kate Hudson – Brides war

Иако во филомт се појавуваат две невести, венчаницата која ја носи Kate Hudson предизвика поголеми овации од онаа која ја носеше Anne Hathaway.

Креацијата на Vera Wang со вредност од 6000 долари била доволно добра дури и за Kim Kardashian, која за својата венчавка одбрала фустан сличен на овој од истата дизајнерка.

5. Rashida Jones – Man, I love you

Дека може да изгледате како филмска ѕвезда на својата венчавка, докажува токму овој едноставен фустан во која невестата Zooey блесна на филмското платно.

За филмскиот сет е одбран фустан од понудата на брендот J. Crew и тоа по сосема пристапна цена од 350 долари.

Ad
big banner