• Денес е: петок, март 23, 2018
.

Колку вода треба да пиете ако сакате да ослабете?

Ако имате проблеми со вишокот килограми, постојат едноставни начини да ослабете. Експертите велат дека личностите со вишок килограми, чиј организам зема големо количество од калории од храната, со внес на осум до десет чаши вода можат да го решат проблемот. Водата може да го намали индексот на телесната маса. Ако пиете доволно вода, помалку ќе јадете, но и помалку ќе пиете пијалоци богати со калории. Ако испиете околу 500ml вода пред да јадете, можете да го намалите внесот на калории, а како резултат на тоа ќе го намалите индексот на телесна маса.

Водата помага во согорувањето на мастите. Можете да согорите околу 50% повеќе масти по конзумирањето на вода, отколку по калоричните пијалоци. Водата помага да бидете во подобри и во физичките активности со кои се соочувате. Таа е ефикасна и во борбата со мамурлукот. По конзумирањето на алкохолот важно е телото да биде хидратизирано.

Ad
big banner