• Денес е: петок, март 23, 2018

Како да “фатиш” дечко?

Да се најде момче кое ќе ве направи среќна за многумина не е лесен подвиг. Девојките поминуваат низ низи неуспешни излегувања пред да го запознаат Mr. Right. Еве неколку совети кои можеби ќе помогнат во пронаоѓањето на вистинската љубов и ќе ја вратат вашата верба во машкиот род.

Adam LoDolce, познат американски сексолог, ги советува single девојките да поминат што повеќе време во друштво. Исто така тој го споредува процесот на наоѓање на момче со губењето на вишок килограми. Вели, исто како што неможе да ослабете за време на еден тренинг, неможе и да ја најдете сродната душа со еден остварен контакт.

Неговиот колега Evan Marc Katz, нагласува дека премногу анализирање на првиот состанок може да биде една од препреките за понатамошен развој на потенцијалната врска. Ако момчето сака да спие со вас и ако му е убаво во времето поминато со вас, кои сте вие да ги комплицирате работите?!

decko_1

Жените понекогаш го замислуваат совршеното момле до детали, со лита на неговите предности и мани, ако воопшто ги има. Имајте во предвид дека превисоките критериуми водат до пропаст и вечно разочарување.

Laurel House, автор на книгата ‘Screwing the Rules’, на сите девојки им препорачува да се угледаат на момчињата и да не глумат таинствени и недостижни дами, бидејќи токму такви и ќе останат. Отворете се, па дури и ако тоа значи откривање на нешто на што и не сте многу горди. Тоа на некој начин и ќе ве направи ранлива, а и на момчето ќе му го олесни пристапод до вашето срце.

Decko_2

Секако и дамите треба да ги покажат своите заводнички вештини и моќи. House нагласува како заводничките ги краси заразна насмевка, моќ за разговор и позитивна енергија.

Значи, клучот за наоѓање на момче е вашето однесување.

Ознаки: , ,
Ad
big banner