• Денес е: петок, март 23, 2018

Како да не се прејадеме за празниците

Не чека период на многу славење, а со тоа многу јадење и пиење. А потоа само подакелу од вагата  или спремете се за изненадување.

1.Најдобро од се е да се јаде помалку. Пробајте од се, но не се прејадувајте. Така ниту нема да пропуштите ништо, а и не мора баш се да се изеде.

2. Не ги заборавјете салатите, овошни и зеленчукови. Не мора само месо и колачи да се јаде две недели, нели…

3. И да не заборавиме, многу многу вода. И да се пие малку повеќе, секогаш до вас имајте чаша вода.

4. На маса не мора цело време да има нешто за јадење. Кога ќе заврши ручекот , само украсот е доволно да остане на маса. Колачите и грицките тргнете ги.

Ad
big banner